В купените от Зукърбърг 144 хектара влизат плаж с бял пясък от 762 метра и 27 хектара земеделски площи

Въпреки статута си на най-отразяваната личност в медиите собственикът на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг е човек, който държи да опази личния си живот. След като се сдоби миналата година с четири имота в съседство с жилището си в Пало Алто, щата Калифорния, този път той проявява екзотика, купувайки 144 хектара от райския остров Кауаи, най-стария от хавайския архипелаг, информира БГНЕС.

 

Цената на придобивката е 66 милиона долара (около 52 милиона евро), съобщава "Пасифик бизнес нюз". Зукърбърг никога не е криел вкуса си към хавайските плажове. През 2012 г. двамата със съпругата му Присила Чан бяха снимани в Хавай по време на ваканция.

 

В купените от Зукърбърг 144 хектара влизат плаж с бял пясък от 762 метра, 27 хектара земеделски площи и плантация, в която се отглеждат биологично продукти – папая, джинджифил, куркума...Щатът Хавай задължава новите купувачи да инвестират в острова. По този начин вече бяха създадени нови работни места.

 

Зукърбърг не е избрал тази дестинация случайно – остров Кауаи е много ценен от милиардерите. През 2012 г. Лари Елисън, генерален директор на "Оракъл" и трети по богатство в света в последната класация на сп. "Форбс", купи значителна част от острова.