В последните месеци постъпиха 230 предложения за име на музейния комплекс

Комисия, назначена със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов, предлага новото име на Националния музеен комплекс да бъде Национална галерия "Квадрат 500", съобщиха от министерството. 

Още по темата

 

Комисията се е запознала с всички постъпили предложения за име на Националния музеен комплекс - София. Членовете на комисията са обсъдили постъпили 190 писма с общо 230 предложения

 

Проектът "Националeн музеен комплекс" е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и ще събере тази пролет под един покрив колекциите на Националната художествена галерия и на Националната галерия за чуждестранно изкуство. Музейният комплекс в центъра на София в кв. "500" включва зали за постоянни и гостуващи експозиции, реставрационни ателиета, административни офиси, модерни хранилища за съхранение на художествени произведения, както и разнообразие от обществени пространства. 

 

Още в края на миналата година министърът на културата Вежди Рашидов съобщи, че българският "Лувър" ще бъде отвори врати през 2015 година: