Мъжът се барикадира в къща в града

Екшън в Силистра. Избягал затворник предизвика престрелка с полицаи.

Забелязан от униформените, избягалият от закона Димитър Братанов, по прякор Кокала, попадна отново в ръцете на прокуратурата. Първо решил да избяга, но със заплахи отвлякъл такси заедно с шофьора му. 

По темата

Задържането на Кокала отнело на полиция и прокуратура около час. Димитър Братанов е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.

При последвалата гонка Братанов започнал да стреля по полицаите – за щастие не успял да рани никого. В съседен имот имало възрастна жена, която се уплашила от изстрелите. Наложило се по-късно линейка да я откара в болница. Полицаите преговаряли 40 минути с избягалия затворник да се предаде. Отнело около час да го задържат окончателно.

Срещу Кокала отново има разследване - този път за отвличане, за закана за убийство и опит за убийство на полицейски служители. Когато приключи разследването по днешната сага, Димитър Братанов отново ще влезе в затвора да изтърпи и старите си присъди.

Кокала е избягал от затвора в Белене на 31 май и до днес на обяд беше в неизвестност. Последно е осъден на 4 години и 6 месеца за изнудване, закана за убийство и за причиняване на средна телесна повреда.

Репортер: Нивелина Няголова