Ударената жена е със счупен таз

Възрастната жена, ударена на спирка в Бургас, е със сериозно счупване на тазобедрената кост.

Инцидентът стана на 9 май, но кадри от непредизвиканата агресия се появиха в публичното пространство едва седмица по-късно. На кадрите от охранителната камера се вижда как млад мъж я рита силно и тя пада на тротоара. 

По темата

Възрастна жена е отивала при личната лекарка за лекарствата на болния си съпруг. Млад мъж започва да я тормози от мига, в който сяда на пейката. Битата жена не иска да говори пред медиите. Преди дни обаче разказва за случилото се пред "Флагман".

Хората от спирката помагат на Виолета да се изправи, но жената отново пада. Според свидетелите мъжът се държал неадекватно от самото начало.

От прокуратурата съобщиха, че заподозреният за нападението е 25-годишният Живко Кючуков. Мъжът е разпознат от свидетели.

Нападателят е задържан за 24 часа и в последствие е освободен, а в сряда мъжът беше докаран в центъра за психично здраве в Бургас за съдебно-психиатрична експертиза. Тя трябва да даде няколко отговора – дали агресията, която е проявил е резултат от злоупотреба с наркотични вещества, или от психоза. Експертизата ще е готова най-рано в края на седмицата.

По данни на областния психодиспансер в Бургас на отчет се водят над 18 600 пациенти. От тях миналата година лекарски преглед са минали едва половината - 10 000. За останалите няма информация, не е и възможно всички те да бъдат настанени в специализирани заведения.

По неофициална информация Живко страда от шизофрения. Първото му лечение в бургаския психодиспансер е през 2010 година. През февруари тази година отново е постъпил за лечение, след като е употребил сила спрямо майка си и баба си, но още същия ден бил преместен в клиника във Варна.

Репортер: Цеца Алексова

Нападението и какво се случва след това вижте тук: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си