Роднините на убития искат виновните да бъдат изселени от града

Напрежение в Луковит след смъртта на млад мъж. Роднините на убития искат виновните да бъдат изселени от града. Жертвата - 29-годишен мъж, е починал след жесток побой. По случая са задържани трима криминално проявени. 

Сигналът за инцидента е получен около 22:00 ч. на 6 октомври от филиала на Спешна помощ в града. Оттам информирали, че при тях е постъпил пациент без видими следи от насилие. Мъжът обаче по-късно починал. На запис от охранителна камера се вижда как той е нападнат в автомобилът си с юмруци. Основната версия – стара вражда между фамилии в кв. "Изток". 

„В петък момче на име Калоян спира на това място. От съседната къща излизат няколко души и започват да го бият. Те са имали преди четири месеца някакъв проблем”, разказа Тодор, който живее в Луковит.

В спречкването се намесили роднините на убитият, които искат виновните да бъдат изселени от града.

Млад мъж е пребит до смърт с дървени колове

„За мен това е по-скоро пиянска свада, за съжаление - с трагичен край. Полицията си е свършила нейните действия. Задържани са въпросните хора. За съжаление има почернено семейство. Ще се опитаме да говорим с хората от двата рода, за да приключат по най-безболезнения начин тези действия”, коментира за "Здравей, България" кметът на града Иван Грънчаров

„Аз няма как да приема този смъртен случай. Тези хора имат много деца, които ще растат и ще ни спъват. Ние държим тези хора да се махат. Те живеят в незаконни къщи и не работят”, коментира Валери Каменов, жител на Луковит.

Въпреки създалото се напрежение, в кв. "Изток" няма засилено полицейско присъствие. Очаква се положението да се успокои след днешното заседание на Окръжния съд в Ловеч, който ще разгледа искането на прокуратурата за постоянен арест на тримата задържани за побоя.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.