Арестувани са 10-има души

Нападение срещу полицаи в Сливен. Инцидентът е станал снощи, когато патрул е бил извикан в квартал "Надежда" по сигнал за силна музика. Близо 100 души са нападнали полицаите, пострадали са четирима служители на реда. Един е настанен в отделението по неврохирургия на Сливенската болница със сътресение на мозъка и рана на главата.

Снощи около 22.15 ч. полицейски патрул бил извикан по сигнал за силна  музика. Разпорежданията на служителите на реда не били изпълнени, а след минути последвало нападение с бутилки и лопати от страна на местните.

Нападение над полицаи в Гълъбово, петима са арестувани (ВИДЕО)

Снощи е бил арестуван един мъж, а тази сутрин при специализирана полицейска акция в ареста са още 9 души - всичките криминално проявени.

На място са изпратени допълнителни патрули, но до пристигането им униформените са замервани с различни предмети. Най-тежко пострадал е Цветан Иванов. В редиците на МВР е от шест години. Не успял да види кой му нанесъл удара в главата. Мъжът е настанен в отделението по неврохирургия в Сливенската болница.

Образувано е досъдебно производство. На четирима от задържаните вече са повдигнати обвинения. Те са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска и постоянния им арест.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.