Синоптиците прогнозират нови валежи пред следващите дни

Североизточна Австралия продължава да се бори с незапомнените наводнения. В помощ на най-тежко засегнатия щат Куинсленд се включи и армията. Типичните за сезона мусонни дъждове се оказват много по-обилни от обичайното. Хиляди жители на района на град Таунсвил нямат електричество и са изолирани заради наводнени пътища.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Придошлите води създават и още една сериозна опасност – по улиците на населените места започнаха да се появяват крокодили и змии. Проблем представлява и препълнен язовир край Таунсвил. А синоптиците прогнозират нови валежи пред следващите дни.

Евакуират хиляди хора заради наводненията в Австралия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нивото на язовира се стабилизира, но с очакваните нови валежи нещата може да се променят. Никога досега не сме виждали количеството дъжд за цяла година да се излива за по-малко от седем дни. Това съвсем не са неща, за които сме подготвени", каза Джени Хил, кмет на Таунсвил.

"Очакват се проливни валежи през следващите няколко дни. Ще има и опасно силни ветрове, които заедно с интензивните дъждове ще причиняват сериозни внезапни наводнения. Още веднъж, нашият призив е, ако не е наложително да сте навън, не излизайте", заяви Анастейша Палашук, регионален премиер на Куинсланд.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес