И тази година "Webit" ще посрещне лидерите на най-големите и иновативни компании в света

Фестивалът "Webit" тази година отново ще превърне София в дигитална столица. Събитието ще се проведе от 13 до 15 май, а тазгодишното издание отново ще посрещне лидерите на най-големите и иновативни компании в света, стотици инвеститори и хиляди предприемачи.

Сред най-интересните гости на фестивала тази година е човекът-идея Марк Кюбан. Бизнесменът и инвеститор е сред най-богатите в САЩ, печелейки състоянието си чрез серия от продажби на свои бизнеси. Той е собственик на тима от НБА Далас Маверикс, който трансформира в шампионски само няколко години по-късно.

Поглед в бъдещето на човечеството на Webit

Кюбан и още много известни световни предприемачи ще видят посетителите на фестивала от 13 до 15 май. По данни на организаторите на над 60 милиона евро се изчислява ефекта на Webit върху икономиката на страната.

В това число се включват както приходите от туристически услуги, така и преки и непреки инвестиции в компании, създаване на нови работни места и маркетинг на дестинацията като място за иновации, и като локация за световен събитиен туризъм.

В миналогодишното издание се включиха 7 000 участници от 110 държави, а влиятелният форум за иновации и предприемачество беше открит от робота София.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.