Чужденецът е обвинен за изнасилване на унгарка

Нови шокиращи подробности бяха оповестени днес в съдебната зала за втората жертва на нидерландеца Йохан Стелингверф, известен като „валиумният изнасилвач”. Унгарката, подала втория сигнал срещу него твърди, че е била изтезавана с нож и електрошокова палка. Мъжът остава за постоянно в ареста.

РАЗСЛЕДВАНЕ: „Валиумният изнасилвач“ се изнесъл от квартирата си преди първия арест?

Кой е "валиумният изнасилвач" и как ще бъде съден?

Унгарката Джулиана Пап дошла в София през октомври. Запознали се с Йохан преди това в Будапеща. Твърди, че били интимни, но тя отказвала да премине някои граници. Според показанията й, в нощта на 24 октомври миналата годината обаче, нидерландецът я насилил и се гаврил с нея.

„Показанията на жертва са нейни лични възприятия. Дали има, или няма престъпление, ще бъде установено с присъдата”, каза Драгомир Александров, адвокат на Йохан Стелингверф.

Според съда показанията на жертвата са логични. Нещо повече – магистратите посочиха, че Йохан може да получи и още обвинения. „Ако говорим за някаква опасност, това е въпрос на психиатрия, защото виждате, че има сексуални детайли от Фройд и Юнг”, коментира още Александров.

"Валиумният изнасилвач" остава в ареста

Унгарката подала жалба по мейл до българското МВР, когато се прибрала в родината си. За първи път днес стана ясно защо нидерландецът е дошъл в България.

„Доколкото знам е уебдизайнер. Отделно има туристическа фирма, с която осъществява пътешествия с мотоциклет из България и Сърбия”, заяви Борислав Петков, адвокат на Йохан Стелингверф.

Зад решетките Йохан е потърсил помощ от нидерланското посолство в София. Оплакал се от полицейско насилие. Оттам обясниха за NOVA, че „Ако нидерландски гражданин бъде задържан, посолството му предоставя незабавна консулска подкрепа, обичайна за всички задържани в чужбина нидерландски граждани”.

„Спрямо него наистина беше упражнено насилие. Аз съм свидетел за това нещо, тъй като целият беше в кръвонасядания”, каза Драгомир Александров.

Говори жената, жертва на "валиумния изнасилвач" (ВИДЕО)

Доскорошните съседи на Йохан изглеждат спокойни.  „На адрес „Одрин” 77 има вече спокойствие. Няма човек, заради когото да идват медии и полиция”, коментира Младен Кръстев, охранител.

Обвиненият Йохан засега отказва да говори. Подобно дело срещу него се води и в Малта.