Столетникът стана известен в разгара на епидемията от коронавирус, като започна благотворителна кампания и събра над 33 милиона британски лири

100-годишният ветеран от британската армия Том Мур официално получи от кралицата рицарското си звание. Столетникът стана известен в разгара на епидемията от коронавирус, като започна благотворителна кампания и събра над 33 милиона британски лири за здравните работници на Острова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

94-годишната Елизабет Втора обяви, че ще го направи рицар. Днес тя изпълни церемонията в замъка Уиндзор, като използва меч, принадлежал на баща й Джордж Шести. 

ЗА 100-НИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН: Капитан Том Мур получи 125 хиляди поздравителни картички (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Няма да ви кажа какво си говорихме с кралицата, защото това беше частен разговор между нас двамата. Да се срещна с нея е повече, отколкото някога съм очаквал. Дори не съм си го представял. А тя ми изпрати и такова мило съобщение. Изключително. Наистина е изключително", заяви Сър Том Мур.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.