Той не виждал друг начин, за да накара другите да спазват мерките, въведени заради коронавируса.

71-годишен мъж в Германия решил сам да се справя с прилагането на правилата за социална дистанция заради коронавируса, като пръскал минувачи с лютив спрей, заявиха от полицията, цитирани от ДПА и БТА.

Москва започва масова ваксинация срещу COVID-19

Мъжът най-напред използвал спрея срещу група хора, които тичали за здраве, а после срещу двама велосипедисти в град Ахен през уикенда. Според полицията нападенията били извършени "без никакво предупреждение". Велосипедистите, които били женена двойка на 51 и 49 години, успели да избегнат злополука и спрели, за да се обадят на полицията.

Националният стадион във Варшава става временна болница (СНИМКИ)

Възрастният мъж казал пред органите на реда, че не виждал друг начин, за да накара другите да спазват мерките за социална дистанция, въведени заради коронавируса. Той бил обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда и опасна намеса в уличното движение.

Ахен е един от многото германски градове, които в момента са определени като високорискови райони заради значително разпространение на заразата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.