Заради проблема се свиква Областният кризисен щаб

Криза за лекари и легла в Спешното отделение в болницата в Пазарджик.Пациентите са принудени да чакат в коридора върху  носилките на линейките, Някои от тях чакат по 40 часа за прием.

Всичките 105 легла, разкрити в четирите отделения на болницата , вече са запълнени. Болницата се нуждае не само от лекари, но и от болногледачи, които да бъдат назначени на трудови договори.

Още един лекар загуби битката с коронавируса

„Разкарват ни точно като мечки. 24 часа чакаме за легло. Вчера сме дошли с направление за поемане в отделение на 86-годишната ми майка. От там ни върнаха, защото не била за тях. Върнаха ни в друга болница, където също ни отказаха прием”, разказва потърпевш.

„Имаме петима души с пневмония, а само две свободни легла. Това означава, че до довечера отделението ще се заеме от пациенти с пневмонии, които са и на кислород. Ако дойдат спешни, няма да има къде да се сложат. Ще се наложи да чакат на носилките на линейките. Вече имахме подобен случай”, разказа лекар в отделението.

Заради проблема се свиква Областният кризисен щаб.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.