Заплашена е и сграда, в която се произвежда ваксината на AstraZeneca

Наводнения и транспортен хаос предизвика бурята „Кристоф”, която удари Великобритания. В сряда поройните дъждове в Мърсисайд потопиха под вода пътищата и железопътните линии. Това предизвика транспортен хаос и множество пътни инциденти.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Над 2000 души от района на Манчестър бяха евакуирани заради опасност от наводнения, която остава в сила. Властите ги предупредиха да спазват COVID-ограниченията в страната, напускай домовете си. Издадени са предупреждения за сериозна опасност за районите на Дидсбъри и Нортенден, по поречието на река Мърси.

Премиерът Борис Джонсън посети голф клуб в Манчестър, за да разговаря със служителите на Агенцията по околна среда, след като районът беше засегнат от тежко наводнение. Голяма част от Шотландия пък бе засегната от обилни снеговалежи. Издадени са предупреждения за опасно време в четири области. На места пътищата са затворени.

Бурята "Кристоф" налага евакуация в района на Манчестър (СНИМКИ)

В Уелс спешните служби са работили през цялата нощ, за да предотвратят евентуално наводнение на индустриална сграда, в която се извършва решаваща част от производството на ваксината на AstraZeneca.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.