Има задържан

Печатница за фалшиви пари е разбита във Варна, съобщават от прокуратурата в града. Окръжният съд одобри искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража” на 21-годишен мъж. Той е привлечен като обвиняем за това, че е изготвял и пускал в обращение фалшивите банкноти.

Н.П. е задържан на 19 март при специализирана полицейска операция. В апартамент, нает от мъжа, била установена действаща печатна работилница за неистински парични знаци. В нея били намерени над 80 готови неистински банкноти от 50 лева и голям брой неизрязани банкноти на същата стойност. Иззети били и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти, съобщават още от прокуратурата във Варна.

21-годишният обвиняем е криминално проявен и известен на органите на реда. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура първоначално той бил задържан за срок до 72 часа. А от вчера е с мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Работата по случая продължава, изяснява се съпричастността на други лица към извършеното престъпление.