Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив

По искане на Районната прокуратура в Пловдив съдът задържа 64-годишен мъж за закана и приготовление за убийство. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Й.Й. остава в ареста с най-тежката мярка - "задържане под стража", след като бе обвинен, че в периода 30 септември 2020 г. - 6 април 2021 г., в пловдивско село, се е заканил с убийство на четирима мъже.

Й.Й. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че през август тази година, пак в същото село, е извършил приготовление за убийство на четиримата мъже, като е набавил за това огнестрелно оръжие - автомат "Калашников", и боеприпаси за него.

Оставиха в ареста обвинен по случая с убийството на Юмер Мехмед (СНИМКИ)

До момента по делото е установено, че през септември миналата година обвиняемият е произвел изстрели по съседна къща, за което му е повдигнато обвинение.

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план на обвиняемия стоял неуреден имотен спор. В края на този месец, в резултат на професионалната работа на полицейските служители, обвиняемият е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие, се посочва в съобщението.

Източник: БТА