Видеото има над 16 милиона гледания

Обратно в „Матрицата”. 22 години след като лентата обърна представите за реалност и илюзия за първи път, феновете очакват четвъртия филм от поредицата. Само за часове трейлърът взриви интернет пространството с над 16 милиона гледания.

"Матрицата" се завръща тази Коледа (ВИДЕО)

Краят на 20 век. Братята Уашовски правят скок в бъдещето с „Матрицата”. Единственият по рода си за онова време филм оставя траен отпечатък със своите поразителни визуални ефекти и виртуална реалност – думи, дошли от следващото столетие.

21 век. Братята Уашовски вече са сестри. И само едната от тях – Лана, се наема да режисира и продуцира четвъртия филм от поредицата. Трейлърът взриви интернет пространството. А с появата му двама от най-запалените й фенове у нас си спомниха първия сблъсък с Матрицата.

„За първи път го гледах на кино 1999 година и бях изумен. Имам доста големи очаквания. Да видим сестрите какво ще направят”, казва Йордан.

ПОРАЗИТЕЛЕН: Киану Рийвс с нова секси прическа в Берлин (СНИМКИ)

„Искам хубав завършек. Хората повече се впечатлявяат от ефектите, от всичките избягвания на куршуми”, смята Виктор.

Но 22 години по-късно най-ценна за фенове като тях остава философията, закодирана в лентата.

Филм от подобен мащаб очаквано е сред любимите заглавия и на политици.

„Беше впечаятляващ от гледна точка на нови идеи, свързани с кинематографията, добър екшън, аз имам слабост към екстремните спортове”, сподели Томислав Дончев. Като истински верен на поредицата фен, депутатът от ГЕРБ дори се превъплъти в една от главните роли на карнавала в Габрово през 2018 година.

„Изглежда сякаш маркетинговият отдел се е фокусирал върху носталгията. Ако е просто повторение на предишното, ще е евтино извинение изобщо този филм да съществува”, смята кинокритикът Благой Иванов.

Киану Рийвс се завръща в „Матрицата 4” (СНИМКИ)

Надеждата за четвъртия филм от поредицата някои кинокритици възлагат на новите попълнения сред сценаристите – Александър Хемън и Дейвид Мичъл.

„Сценарият е писан от писатели с главно П и се надявам това да допринесе много за развиването на историята, за по-убедителни персонажи, за дълбочина на образите”, казва още Иванов.

22 години след като Нео прави избора между червеното и синьото хапче, фенове и критици не са единодушни правилно ли е постъпил.