В южната област Калабрия влаковете временно бяха спрени

След силното земетресение в Турция, властите в Южна Италия издадоха предупреждение за цунами и призоваха гражданите в крайбрежните райони да се преместят на по-високи места. Местни медии съобщиха, че височината на вълните, достигащи италианското крайбрежие, не надхвърля 15 сантиметра. Гражданска защита впоследствие отмени тревогата за цунами.

Серия мощни земетресения в Турция, има стотици жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бедствието удари и Сирия. 230 са потвърдените жертви на  мощните трусове. Повече от 600 души са подали сигнал за получени травми. Спасителните екипи продължават да претърсват развалините за затрупани хора. В северозападната част на страната властите обявиха извънредно положение.

Движението на влаковете в много региони беше преустановено. Голяма част от пътните артерии също са блокирани, след като имаше сериозни материални щети.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Над 300 души загинаха в Сирия и Турция в резултат на земетресението близо до южния турски град Газиантеп. Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.