Броните на участниците тежат между 25 и 30 кг

Историята на Средновековието - времето на рицарите, продължава да ни впечатлява. Рицарските игри съживяват миналото. В Испания, например, всяка година се организира Международен турнир за средновековна битка. Отбори от цял свят се срещат в замъка Белмонте на около 150 км югоизточно от Мадрид.

Подготовката на един отбор е сложен процес. Най-краткото време за дегизиране на един участник с автентична броня и оръжия отнема около 25 минути. Бронята тежи между 25 и 30 кг.

Без резервация: Да се върнеш в Средновековието

В битките участват и няколко жени, които тренират наравно с мъжете. За тях това е предизвикателство.

В деня на турнира всяко оръжие трябва да бъде прегледано и официално одобрено. Значение имат теглото, размерите и историческата му автентичност. Освен това, то не трябва да е опасно.

Преди началото на първата битка, главният рефер дава указания за избягване на сериозни наранявания.

Груповите битки са гвоздеят на средновековния спектакъл. Отборите се състезават един срещу друг във формации от трима, петима или 12 души.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.