Този път има някаква конспирация, не я знаем каква е, убеден е журналистът

„Това беше някаква трагикомедия” - така журналистът Иво Инджев определи похода на „Вагнер”, командвана от Евгений Пригожин (наричан доскоро „готвачът” на Путин”) в Русия с танкове и военна сила.

Инджев е убеден, че този път има някаква конспирация, но не знаем каква точно е тя. „Нямаше никаква логика в „разходката” на силите на Прогожин. Те бяха като на парад посред бял ден. Росгвардия е любимото дете на Путин. В Русия руснаци нахлуха и никаква Росгвардия не беше изправена срещу тях – едно е да биеш жени и деца на митинги, друго е да се изправиш срещу закоравели убийци”, заяви журналистът в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.  

СЛЕД БУНТА НА „ВАГНЕР”: Реакциите на световните лидери

„Прогожин удари Путин в слънчевия сплит като каза, че не е вярно, че НАТО и украинците са се канили да нападнат Русия. Той го прави, за да спечели легитимност пред света. Руски военни кореспонденти твърдяха, че Прогожин ще бъде убит. Едно от тълкуванията е, че той се е надявал Путин да вземе неговата страна – да махне Валерий Герасимов и Сергей Шойгу (началникът на ГЩ на Руската армия и военният министър на Русия)”, обясни Инджев.

„Пригожин каза, че причината за войната в Украйна е грабеж. Украйна е четвъртата по национални богатства в света страна, а Русия контролира 15% от украинската територия”, обясни Инджев.

Посредничеството на Лукашенко е едно от най-унизителните неща, които се случват на Путин, каза още журналистът. Според него от „разходката” на "Вагнер"  печели и Украйна. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.