Каква е причината за саморазправата

Агресия срещу служители по чистотата в Пловдив. В събота, 29 юли, по време на акция за разчистване на нерегламентирано сметище в "Арман махала", мъж в нетрезво състояние отправя обиди и закана за саморазправа към работниците и удря една от жените.

Нападението се случило в района на моста под „Карловско шосе” в града под тепетата. Катя Шопова е една от нападнатите жени. Тя разказа, че мъж се нахвърлил върху нея и колегите ѝ с камъни и обидни думи. Започнал да ги блъска.

Трябва ли да има законови промени, за да спре насилието над жени

Потърпевшите се скрили в служебната кола, но нападателят опитал да счупи стъклото ѝ. От страх тримата потеглили и подали сигнал на 112. Една от жените обаче останала на място. Когато колегите ѝ се върнали, я качили в автомобила. Тя споделила, че мъжът я ударил с длан по гърба.

Николай Георгиев е зам.-директор на общинското предприятие по чистота. Той обясни, че за пръв път има случай с физическа агресия срещу служители. Досега нападките били ежедневни, но само словесни.

Агресивният мъж е на 44 години и е задържан. Той наскоро е излязъл от затвора. Ще бъде съден по бързата процедура за нанасяне на лека телесна повреда.

Повече гледайте във видеото.