По неофициална информация са задържани 8 автомобила

В четвъртък сутрин край Бургас започна акция на МВР. Всички изходи на морския град са блокирани. По информация на NOVA предприетите мерки са във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група, която се занимава с купуване, регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са предмет на престъпления.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По неофициална информация, на територията на област Бургас, са задържани 8 автомобила.Те са част от канал за купуване, пререгистрация и продажба на лукозони превозни средства. Според изтоници на NOVA автомобилите са крадени от чужденци в Бургаско или от вътрешността на страната. Организираната престъпна група пренабивала номера на рами, изготвяла неистински документи и пререгистрирала автомобилите. Голяма част от тях са продавани на територията на страната, други извън граница. В момента се разпитват свидетели. Очаква се официална информация.

В операцията участват служители на Главна дирекция на Национална полиция, областните дирекции на МВР в Бургас и Варна. Акцията се провежда под ръководството на Окръжната прокуратура в Бургас.