Вижте как се приготвя най-вкусното тесто за сладкото изкушение
Сладки, вкусни и харесвани от малки и големи - белгийските гофрети са специалитет, познат в цял свят.
Тайната на добрата гофрета е хубавото тесто, разкриват сладкари през екипа на предаването „Евромакс” на „Дойче веле”. Към тестото се добавят брашно, масло, вода, мляко, яйца, малко сол и захар, ванилия и мая. Образуват се малки мехурчета, които показват, че маята е подействала.
Малките тайни за перфектния вкус на любимите ни десерти
Така получената смес се изсипва в предварително загрят гофретник. Но само начинаещите го отварят твърде бързо. Гофретата е готова, когато водната пара излиза от уреда на тънки нишки.
Още любопитни факти за сладкото изкушение и за разликите между брюкселската и лиежката гофрети – гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.
Редактор: Маргарита Стоянчева