Юкако Сатоне се преместила в САЩ, когато била 25-годишна

Всички ние сме различни и уникални, нашите качества също са разнородни. Може да правим грешки, но понякога тези грешки водят до невероятни резултати. Това казва Юкако Сатоне, която тъче на дървен стан и учи и други на това изкуство. Нейната вдъхновяваща история, разказват от Voice of America (VOA).

Юкако Сатоне е от Япония, но се преместила в САЩ, когато била на 25 години. Била графичен дизайнер, но когато родила дъщеря си, решила да остане вкъщи и да промени професията си, за да може да отгледа детето си.

При едно от посещенията в родината си нейна приятелка я посъветвала да започне да тъче. Запознала я с майсторка на това изкуство, която ѝ показала основни техники. Юкако се влюбила в идеята, купила си стан и го взела със себе си, когато се върнала в Америка.

Съдбата на един украински готвач: От ресторант със звезда „Мишлен” до кухня в окопите на Донецк

„Върнах се към своя живот и рутинните действия. Дъщеря ми тръгна на детска градина, а станът остана прибран в дома ми“, разказва тя. В живота ѝ обаче се случва трагедия и това преобръща всичко. Светът на японката рухнал, появили се паник атаки. Тогава тя извадила своя стан, събрала приятелки и започнали да творят. В процеса на творчество дошло умиротворението, започнала да обучава и други желаещи, дори открила студио.

Юкако не нарича себе си учител, а гуру. „Хората в Ню Йорк живеят в стрес, постоянно са заети, нямат време за себе си. Тук се зареждат с положителна енергия, чувстват се щастливи и удовлетворени“, казва тя. "Когато седна зад стана, аз избирам цветовете, започвам да творя и това ми действа успокояващо На края виждам и резултата", споделя още Юкако. Според нея всеки може да започне да тъче, не е сложно, няма правила и развива фантазията.

Източник: Voice of America/dariknews.bg