Син уби майка си и направи самопризнания

24-годишният мъж, който намушка смъртоносно майка си над 45 пъти в неделя, е задържан за срок до 72 часа. Това съобщи Георги Чинев от Окръжната прокуратура в Бургас.

Младият мъж страда от шизофрения, лежал е многократно в психиатрия, а майка му е подавала множество сигнали за агресията му в полицията. Той направи и пълни самопризнания за извършването на жестокото убийство.

„Унищожих ѝ бъбрека”: Синът на убитата в Бургас учителка призна вината си

„Извършителят е нанесъл наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека”. Не проявява никакво съжаление, не се разкайва, напротив - хладнокръвно заявява, че е „искал „да приключи" майка си бързо, по-хуманен начин. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал да нанася удари по тялото ѝ", поясниха на брифинг в понеделник от Прокуратурата.

По думите на извършителя причина за убийството е тормозът, на който бил подложен от собствената си майка. Той се изразявал в настойчивостта ѝ да приема лекарствата си. 

Направени са множество експертизи. Все още се очаква и тази, която ще докаже дали мъжът е бил под влиянието на някакви опиати.

Повече гледайте във видеото.