Съдът реши да го остави за постоянно в ареста

Съдът в Бургас реши да остави за постоянно в ареста Георги Генджев, който е обвиняем за убийството на майка си по особено жесток начин. Според прокуратурата той напълно е съзнавал извършеното. Младият мъж обаче считал, че жертвата не е негов биологичен родител, стана ясно от думите на служебния му защитник - адвокат Ваня Радиева.

„Унищожих ѝ бъбрека”: Синът на убитата в Бургас учителка призна вината си

Защитата също поиска мярка „задържане под стража”, тъй като имало опасност мъжът да направи опит за самоубийство. Отново според обвинението той страда от начална фаза на шизофрения, лежал е многократно в психиатрия, а майка му е подавала множество сигнали за агресията му в полицията.

Над 45 удара с нож: Каква е причината за жестокото убийство в Бургас

Генджев направи и пълни самопризнания за извършването на жестокото убийство. 

Психическите проблеми на Георги Генджев започнали от 2017 година, като според прокуратурата са свързани със злоупотребата с наркотични вещества. Разследващите смятат, че убийството е извършено под въздействието на наркотици, но въпреки това младият мъж осъзнавал извършеното жестоко престъпление.

Освен прокуратурата, днес и служебният му защитник поиска обвиняемият да остане за постоянно в ареста, защото имало опасност да направи опит за самоубийство.

По пътя към съдебната зала младият мъж ругаеше лекуващия го през годините психиатър.

„Той ще е опасен, ако бъде с друга мярка, а не задържане под стража. Сам за себе си е опасен. Имаше мисли за самоубийство. Смята, че това не е биологичната му майка. Той мисли, че д-р Веско Палазов и майка му са му давали лекарства и, както той се изрази, са му пречили по някакъв начин”, коментира Ваня Радиева, служебен адвокат на обвиняемия.

„Може и да има шизофрения в лека форма, но вещите лица и експертите ще кажат какво му е актуалното състояние”, заяви Ангел Георгиев от Окръжната прокуратура в Бургас и добави, че днес в съдебната зала обвиняемият е бил адекватен.