Вижте как да ги приготвите
Тиквичките измивате добре и без да ги белите, настъргвате на средна степен на рендето. Осолявате ги и слагате в ситен гевгир тип голяма цедка, а него върху купа, в която да попада отцедената течност.
Канелените кифлички са любимият сладкиш на шведите
След 30 минути притискате тиквичките, за да пуснат евентуалната останала течност и ги прехвърляте в купа. Към тях добавяте кашкавала и ситно нарязания магданоз. Киселото мляко смесвате със сода и когато шупне, добавяте яйце и разбърквате. Тази смес слагате в купата, осолявате и прибавяте брашното. Разбърквате сместа. Фурната загрявате на 180 градуса, а голяма тава покривате с хартия за печене, която леко намазвате с олио.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase
Редактор: Цветина Петкова