Обвиненият шофьор е избягал в Турция

Фалстарт на делото за смъртта на 23-годишния Йордан Бозуков от Хасково. Той загина при катастрофа на пътя Хасково - Димитровград през март 2023 година. Колата му беше застигната и блъсната от автомобила на 58-годишен пиян шофьор, чиято проба за алкохол е била над 2 промила.

Въпреки това водачът е освободен от ареста часове след инцидента и е избягал в Турция. Именно отсъствието му, както и на неговия адвокат стана причина делото днес да бъде отложено. Близките на жертвата настояват за тежки наказания.

 

„Само месец преди катастрофата му е била върната книжката, която преди това му е била отнета за 2 години за алкохол”, заяви пред NOVA бащата на загиналото момче.

По думите му рано сутринта след деня на инцидента, мъжът е пуснат от ареста и веднага напуска територията на България.

„Не се явява на призовките на прокуратурата”, казва бащата. „Турската страна отказва такива прокурорски искания. Разчитаме, че по-сериозно ще вземе под внимание исканията на българския съд”, каза още бащата. 

 

Вече има издадена европейска заповед за арест. „Очакваме обвиняемият да бъде върнат и да си понесе наказанието”, заяви майката на загиналия младеж.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase