Шампионът на Англия е в една група с Реал Мадрид, Аякс и Борусия Дортмунд.

Жребият за групите на Шампионската лига донесе нещо невиждано досега в историята на турнира. Шампионите на трите най-силни първенства на Европа са в една група. Първенецът в Англия Манчестър Сити се падна за втора поредна година в "групата на смъртта". В нея са още шампиона на Испания - Реал Мадрид, първенецът на Германия - Борусия Дортмунд и шампиона на Холандия - Аякс.

Четирите отбора са в група D на надпреварата. През миналия сезон МАнчестър Сити бе в една група с испански, италиански и немски отбор (Виляреал, Наполи и Байерн). Сега обаче жребия е още по-труден.

Първенецът на Европа Челси ще се изправи срещу шампиона на Италия Ювентус, който се завръща в надпреварата след като през миналия сезон въобще не бе в евротурнирите. В групата са още Шахтьор Донецк и Нордсиеланд.

Барселона се падна в сравнително по-лека група. В нея са още Бенфика, Спартак М и Селтик. Финалистът от миналия сезон Байерн ще се изправи срещу Валенсия, Лил и БАТЕ Борисов.

Седемкратният носител на трофея Милан също имаше късмет. В групата на росонерите са още Зенит, Андерлехт и Малага. Арсенал е в един квартет с Шалке, Олимпиакос и първенеца на Франция Монпелие.

Много оспорвана и равностойна изглежда група А където са новобогаташите от Пари Сен Жермен. Там са още Порто, Динамо Киев и Динамо Загреб.

Манчестър Юнайтед ще има тежко гостуване в Истанбул, защото се падна с Галатасарай в една група. Там са още португалския Брага и румънския Клуж.

Всички групи
Група А

Порто
Динамо Киев
Пари Сен Жермен
Динамо Загреб

Група B

Арсенал
Шалке 04
Олимпиакос
Монпелие

Група С

Милан
Зенит
Андерлехт
Малага

Група D

Реал Мадрид
Манчестър Сити
Аякс
Борусия Дортмунд

Група Е

Челси
Шахтьор Донецк
Ювентус
Нордселанд

Група F

Байерн
Валенсия
Лил
БАТЕ Борисов

Група G

Барселона
Бенфика
Спартак Москва
Селтик

Група Н

Манчестър Юнайтед
Брага
Галатасарай
ЧФР Клуж



Групова фаза, 2012 г.

1-ви кръг – 18/19 септември
2-ри кръг – 2/3 октомври
3-ти кръг – 23/24 октомври
4-ти кръг – 6/7 ноември
5-ти кръг – 20/21 ноември
6-ти кръг – 4/5 декември

Фаза на елиминациите, 2013 г.

Осминафинали: 12/20 февруари и 5/13 март

Четвъртфинали: 2/3 април и 9/10 април

Полуфинали: 23/24 април и 30 април/1 май

Финал: 25 май, стадион "Уембли", Лондон