Бизнесменът отрече да е поставял политически ултиматуми на феновете

Собственикът на "Локомотив" Пловдив Веселин Марешки потвърди информациите, че ще напусне клуба след края на сезона. Слухове за това се носеха от началото на седмицата и бяха подсилени от факта, че бизнесменът вчера не се появи на "Лаута" за мача с ЦСКА (0:2).

 

Пред Нова телевизия Марешки потвърди, че е поел ангажимента да финансира отбора до края на първенството и ще изпълни задължението си, след което ще прекрати взаимоотношенията си със "смърфовете". Марешки смята се, че е взел решение да напусне "Локомотив", тъй като се е уверил, че позицията му в пловдивския клуб няма да му донесе политически дивиденти.

 

По-рано този месец председателят на фенклуба на "Локомотив" Костадин Славов подаде оставка и обвини Марешки, че на среща с тях е поискал привържениците и близките им да го подкрепят политическата платформа на варненския бизнесмен и е заплашил, че ако не остане доволен от резултатите, ще спре да финансира тима.

 

В същото време феновете са му отговорили, че стадионът не е място за политическа агитация. В ефира на Нова ТВ Марешки отрече да е имал подобни искания към феновете.