Бягството се случва, след като всички началници на сръбската полиция бяха сменени

Най-големият балкански наркотрафикант 61-годишният Драгослав Космаяц, по-известен като Звездарац, напуснал жилището си в Белград в неделя късно вечерта и вече се намира в Черна гора.
 
Само преди седмица премиерът Александър Вучич обяви, че в полицията никой не се е занимавал с него през последните 20 години. Според Вучич "Космаяц е бил най-големият наркодилър в републиката". Звездарац е избягал със словашки паспорт, съобщава в. "Блиц". По време на публичното обвинение от страна на Вучич Космаяц е бил в страната, а преди това е пътувал свободно в Испания и Австрия, уточнява изданието. В края на миналата седмица сръбският министър-председател изненадващо смени всички началници на полицията. В същото време обаче срещу Космаяц не е имало заповед за арест.
 
Много сръбски политици обвиниха сръбския премиер, че с публичното си изказване на практика предупредил наркотрафиканта и той успял да се организира и да напусне свободно страната. Бившият сръбски президент и сегашен лидер на Нова демократична партия - Борис Тадич, призова за отстраняването на външния министър Ивица Дачич, който в продължение на 6 години ръководеше министерството на вътрешните работи.