Той обещал, че ще ги води в Света гора, но взел сумата и изчезнал

Във врачанско село издирват свещеник, който излъгал хората, че ще ги води на екскурзия по свети места. Той събрал парите, но пътуването се провалило и изчезнал.


В село Баница всички говорят за историята на отец Кирил. Оказало се, че измамил с пари повече от 20 души. Събирал от тях суми между 22 лева и 50 стотинки и 120 лева с обещание за екскурзия до Света гора, но в уречения ден и час пътуването се провалило. Може би просто датата на заминаването не се оказала вярна?


Свещеникът бил обявен за местно издирване. Да го издирваме започнахме и ние. В началото и ние ударихме „на камък”. Първо вратата към храма се оказа затворена, завързана с парцал и  заключена с катинар. Затова опитахме от другата. И изненада! И тази врата на храма е завързана с парцал. А щом църквата е така непристъпна и затворена, отиваме при хората.

 

„Ама аз разбрах, че му е било за втори път. Един път прави случая в Борован, сега случаят тук. Просто добре, че не бях и аз един от тези ужилените. Бях готов да отида на Света гора, на свещеното място”, обяснява инж. Борис Стоянов.


Къде все пак са парите на хората и къде е свещеникът? Отиваме до къщата на свещеника.


"Аз не мога да разбера за една неосъществена екскурзия, която несериозни хора от селото. Аз само уточнявам какъв е проблемът. Бяха се записали 50 човека, платили са 20 човека. Аз давам кредита на фирма, фирмата не ми ги връща. Аз сам съм изтеглил пари да ги върна”, обясянва отец Кирил.


Близките направиха подробен списък пред камерата ни и останаха да чакат парите.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова