Наемателят на общински имот отрича

 

Страх цари във врачанско село след побой над местния кмет. Кметът на село Голямо пещене твърди, че е нападнат от арендатори при проверка на имот.

 

Комисия от областната администрация и кметът Тодор Тодоров отишли да проверят чия собственост е определена сграда. Хората, които я ползват обаче, не допуснали проверяващите. „Това си е наша собственост. То не е публична собственост да влиза всеки”, казва обвиненият в нападение Цветан Ангелов.

 

Докато бащата спорил с представителите на институциите, синът отворил другата врата на колата. „Получих удар ето тук, в ребрата”, казва кметът Тодор Тодоров. „Тази сграда е общинска и човекът е отишъл с право и той да посегне да го бие. За какво?!”, коментира Васил Патарински.

 

Ответната страна пък отрича посегателството. „Абсолютно никой не го е докосвал с пръст. може да е, какъвто и да е. Той е длъжностно лице. Все едно да посегнеш на полицай”, отрича Цветан Ангелов.

 

Кметът обаче има видими травми и медицинско. А част от местните хора, твърдят, че в селото цари страх от арендаторите Цветан Ангелов и баща му. „Това са хора, които посягат на всички хора и хората ги е страх”, казва Илия Стоянов. Кметът не иска да съди нападателя си. Разчита обаче на наказателно производство за нападение над длъжностно лице.