По време на пиянска свада той прободе смъртоносно с нож 24-годишен мъж

 

18-годишният ученик, обвинен в убийство, остава в ареста. Съдът в Смолян реши, че ако Антон Петков бъде пуснат под гаранция, може да се укрие. Младежът е обвинен, че по време на пиянска свада, е пробол смъртоносно с нож 24-годишен мъж.


На влизане в съдебната зала, Антон каза само едно изречение.


„Разкайвам се искренно и съжалявам”, заяви Антон Петков, обвинен в убийство.


Разкаял се за действията си и в съдебната зала. Признал вината си и оказал пълно съдействие на на разследващите органи.


„Даде подробни обеснения и съдейства за разкрвиване на средството за извършване на престъплението – ножа”, обясни зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.


Адвокакътът на Антон също също поиска от съда той да  остане за постоянно в арестта. За негова безопасност. Имали данни, че Антон бил заплашван от приятели на починалия младеж.


„Заплахи за неговия живот и здраве, което за мен говори, че не изключено да се стигне до нещо още по-сериозно. Да не стане така, че един човешки живот си е отишъл да си отиде и още един човешки живот”, казва Стою Братанов, адвокат на Антон Петков.


Майката на Антон още не можеше да повярва, че детето й е било способно да отнеме живот.


„Искам да изпратя съболезнования на родителите. Станал е просто глупав нещастен случай. Това е чисто нещастен случай от глупост, детска глупост”, казва Лариса Петкова, майка на Антон.


Ако вината на Антон се докаже го очакват до 15 години затвор.


Репортер: Анелия Веселинова

 

Припомнете си основните факти по случая: