Стрелецът е ликвидиран

Неизвестен мъж откри огън в баптистка църква в Съдърленд Спрингс, на около 50 км югоизточно от Сан Антонио в американския щат Тексас, съобщават БТА и Франс прес. 

Поне 20 души са убити по време на стрепбата. Смята се, че сред убитите има и деца.Свидетели разказват, че обикновено на сутрешната служба в църквата присъстват около 50 души.

Стрелецът вече е мъртъв и няма непосредствена опасност за хората в района.  Не е ясно обаче дали се е самоубил или е бил застрелян от полицаите. 

На мястото на стрелбата са изпратени служители на Федералното бюро за разследвания. Касиер от бензиностанцията, която се намира точно срещу църквата, разказа, че той е чул около 20 изстрела, които са били произведени, докато в църквата е имало служба. След стрелбата, част от хората в храма се втурнали към бензиностанцията, за да се скрият. 

Все още не са ясни мотивите на стрелеца.  В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: "Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз следя ситуацията от Япония". 


Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и председателят на Камарата на представителите Пол Райън изразиха съболезнованията си към жертвите на стрелбата в Twitter. "Карън (съпругата на Майкъл Пенс) и аз се молим за жертвите и техните семейства в Тексас. Скърбим заедно с вас и сме непоколебими в борбата със злото", написа вицепрезидентът на САЩ.

"Съобщенията от Тексас са ужасни. Сега жителите на Съдърланд спрингс се нуждаят от нашите молитви", гласи туитът на Райън.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите кoментари.