Те са привлечени към наказателна отговорност заради умишлена безстопанственост

След ареста на кмета - още обвинения за ръководители на община Септември. Сега прокурорите се заеха със заместник на градоначалника, както и главния счетоводител. Първият е обвинен за безстопанственост и нанесени вреди за над 75 000 лева, а счетоводителят за щети на стойност 3 милиона лева. Според прокурорите той и кметът Марин Рачев сключили неизгодни договори за почистване и ремонт. Плащали за неизвършени дейности и услуги. 

Съдът върна на поста кмета на Септември (ВИДЕО)

NOVA припомня, че в началото на годината, след спецакция беше задържан и обвинен кметът на Септември Марин Рачев. На нощното му шкафче бяха открити документи на ДАНС за различни разследвания в общината

През периода март 2016 г. - март 2017 г. зам.-кметът на общината не е положил достатъчно грижи в осем случая по обществени поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в различни селища в общината.

Кметът на Септември плати 130 000 лева гаранция

В повечето случаи заместник-кметът е бил упълномощен като възложител от кмета на Септември, като договарял 100% авансово плащане, без да изисква от изпълнителите парична гаранция за изпълнението на договорите.

Намалиха наполовина паричната гаранция на кмета на Септември

С цел имотна облага за пазарджишко търговско дружество, от 21 март 2017 г. до 29 септември 2017 г обвиненият заместник-кмет превел авансово 100% от договорената сума от 35 880 лв. за доставка на 40 улични стълба за необосновано дълъг срок – до 31 декември 2017 г.

Отстраниха от длъжност кмета на Септември (ВИДЕО)

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура, на заместник-кмета на Септември е наложена мярка да неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Главният счетоводител, в съучастие с кмета Марин Рачев, не положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество като сключил четири неизгодни договора за сметопочистване и ремонтни дейности, по които били платени неизвършени дейности и услуги или такива на завишени цени спрямо пазарните им стойности.

Арнаудова: Кметът на Септември сключвал сделки с фирми, негова собственост

На главния счетоводител е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 50 000 лева.

Жители на Септември ще събират пари за гаранцията на кмета Марин Рачев

Мерките за неотклонение могат да се обжалват пред Специализирания наказателен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.