Вероятно ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, извършено от непълнолетен

16-годишното момче, което беше нападнато с нож от свой съученик, остава под лекарско наблюдение. Това се случи посред бял ден в столичния квартал „Надежда”. Причината за скандала е публикация в интернет. 15-годишният нападател е задържан.

Остава тежко състоянието на наръганото с нож момче

„Той е в ареста за срок от 24 часа. Извършени са два огледа и са разпитани свидетели. Получили сме доброволно предаден телефон, с който е направен клипът, който се разпространява в интернет и медиите и на който се вижда самопризнанието”, обясни в „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.  

Най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, извършено от непълнолетен. Наказанието за това деяние е по-ниско заради възрастта на лицето.

ШОКИРАЩО ПРИЗНАНИЕ: Момче намушка връстник, окървавен се показа в интернет (ВИДЕО)

„Момчето е потвърдило вината си, казвайки, че пострадалото момче го е провокирало с публикуването на колаж в интернет. Според разказа на децата лицето на извършителя е било монтирано върху лице на мъж, който е в някаква хомосексуална сцена. Все още не знаем какво точно е съдържанието, което е провокирало агресията”, поясни Арнаудова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.