Самолетът бе открит след търсене, водено от Дейвид Миърнс

Самолетът, който превозваше рекордната покупка на Кардиф Емилиано Сала от Франция до Великобритания, бе намерен, а близките на играчи уведомени. Спасителна лодка открила останките от самолета на морското дъно на Английския канал късно вечерта в неделя след търсене, водено от Дейвид Миърнс (морски изследовател, който дълги години работи за Разследващото звено на Британските въздушни произшествия).

Самолетът, който превозва Сала и бе пилотиран от Дейвид Иботсън, изчезна от радарите над Ламанша на 21 януари. Полицията на остров Гърнзи спря издирването на аржентинския нападател и Иботсън три дни по-късно, след като стана ясно, че шансът те да се оцелели е минимален. Последва търсене на самолета от специален екип, който лично финансира операцията. Той ограничи района на издирване на четири квадратни морски мили, като самолетът в крайна сметка бе открит на 24 мили северно от Гърнзи, след като търсенето бе подновено през деня в неделя.

Откриха възглавници от седалки от изчезналия самолет с Емилиано Сала

Сала се присъедини към Кардиф от Нант за рекордната сума от 17 млн. евро на 19 януари и уелският клуб отдаде чест към футболиста преди двубоя им с Борнемут – първият им домакински мач след изчезването на самолета. ,,Останките от самолета, който е превозвал Емилиано Сала и пилотиран от Дейвид Иботсън, бяха открити“, сподели Миърнс за Sky News. ,,Семействата на двамата бяха уведомени. От уважение към тях няма да коментирам повече случилото се. Единственото, което мога да заявя е, че има значително количество останки от самолета на морското дъно“, завърши той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.