Охранителна камера е заснела момента на жестокост

В ямболския квартал "Каргона" мъж премина с автомобила си през бездомно куче, за което се грижели живеещите в района граждани. Сигнал за случилото се изпратиха зрители на NOVA. 10-годишното куче Габриела е живо, но е в много тежко състояние. Според съседи на шофьора неговата постъпка е била съвсем умишлена. Жестокостта към животното е заснета от охранителна камера на една от къщите в района. 

Куче беше влачено от автомобил по улиците на Монтана (ВИДЕО)

Кучето е било в общинския приют в града и е обезпаразитено. 

"Кучето е осиновено от мен, но няма как да го приберем, защото то си е улично и е свикнало да живее навън. Постоянно бяга, колкото и да се опитваме да го задържим вкъщи. Кучето в този момент е било навън и наш съсед, който отдавна отправя заплахи към него, минава с автомобила си през него. Намерихме животното в много тежко състояние - със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на непцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола. Така решихме да видим камерите", каза в ефира на "Здравей, България" Силвия, която е осиновител на кучето и е подала сигнала за случилото се в полицията и прокуратурата. 

Съседи разказват, че не знаят защо шофьорът е постъпил така. По думите им кучетата на улицата са много спокойни и не правят проблеми. 

За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.