Предстои ДПС да реши дали ще подкрепи Мая Манолова в битката за кмет

"Твърде голям фокус има върху кметската битка в София. По моя лична преценка той е малко измислен”. Това коментира в предаването „Здравей, България” заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Той допълни, че партията ще се бори за 1 или 2-ма общински съветници в София, тъй като до този момент нямала представители в местния парламент. А в момента организацията се преструктурира.

Цонев не е сигурен дали рейтингът на Манолова ще й помогне в надпреварата за градоначалник на столицата. „Мая Манолова има висок рейтинг като омбудсман, Аз не съм убеден, че рейтингът й на обществен защитник ще се прехвърли върху този за кмет. Тя беше много добър депутат, беше и много добър омбудсман. Не знам какъв кмет ще бъде. Знам обаче какъв кмет ще бъде Йорданка Фандъкова”, коментира той.

Той допълни, че ДПС в момента е в процес на номинации и предстои да се вземе решение дали ще подкрепят омбудсмана в оставка в кметската битка.

Депутатът коментира и думите на Валери Симеонов, че след освобождаването на Цветанов от длъжностите му в ГЕРБ, ДПС са си възстановили мястото. „Ние си възстановихме мястото на трета политическа сила при европейските избори. Една партия си възстановява мястото с парламентарна дейност и избори”, обясни още заместник-председателят на парламентарната група на партията.

„Не виждам в този парламент как ще влезем през парадния вход, нито пред задния. Не е въпросът за предсрочни избори, въпросът е какво правим после. Проевропейските и пронатовските партии трябва да определят интересите на България. Дошло е време да се промени формата на властта в България. Искаме всички политически сили да мислят по три пункта – демографска криза, икономическо развитие и образование”, заключи той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.