Случаят е докладван в отдел „Закрила на детето"–Правец

Задържаха 24-годишен баща по подозрение, че дал на детето си да пие бира. Кадри с 2-годишното момченце, което пие и танцува, бяха разпространени в социалните мрежи. Властите се сезираха, след като видеото беше показано в ефира на NOVA.

ПИЯНО ДЕТЕ? Клип с момченце с бира в ръка взриви мрежата (ВИДЕО)

Видеото с 2-годишното момченце с бира в ръка предизвика гнева на мнозина. На кадрите се вижда как невръстното детето се поклаща, отпива от бутилката, а събралите се около него хора го поощряват.

Полицията е установила самоличността на момченцето и на родителите му. Те са от правешкото село Джурово. В същия ден били на сватба. Пред NOVA майката Галя заяви, че детето е пило само лимонада. Тази версия поддържат и пред социалните работници.

„Може да се интерпретира по различни начини, не мога да преценя танцува ли, клати ли се, пие ли бира, родителите отричат. Често пъти информация, която се представя в публичното пространство, може да не е такава каквато е в действителност, още повече, че не сме свидетели дали това е така, или не е”, заяви Галя Николова, началник отдел „Закрила на детето”, Правец.

Бащата е бил задържан от полицията, а по случая вече е образувано досъдебно производство.

„Под наблюдението на районна прокуратура Ботевград, оттук насетне особено важна ще бъде работата на колегите от „Закрила на детето””, заяви Красимира Чобанова, ГД „Национална полиция”.

Родителите имат още четири деца, а социалните определят условията в дома им като добри. Всички те ходят на училище и детска градина и са в добро здравословно състояние. На този етап социалните работници не виждат риск за децата.