Тялото й е намерено във врачанското село Галиче

18-годишно момиче е убито в Галиче по изключтелно жесток начин. Тя е била намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живеела сама от няколко дни. Тялото е открито от роднина в събота сутрин. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

18-годишната Андреа често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както до сега. Всичко обаче в къщата изглеждало нормално.

 „Ако бях видяла някаква светлина в двора, веднага щях да реагирам, защото знам, че живее сама”, разказа баба Илиана.

„Беше добро и ученолюбиво дете. Просто съм потресен. Бащата е в Англия. Работи, за да прехранва семейството си. Брат му също е в чужбина”, разказа кметът на града Страхил Стоянов.

„В петък е звъняла към 01.00 часа на неин първи братовчед, който също живее в селото. Той обаче е бил с изключен телефон. Сутринта й е звънял, но тя не му е двигнала. Затова отишъл до къщата, където я е намерил мъртва”, разказа съседът Касъм Касъмов.

Полицаите потърсили майката на момичето, която ги е напуснала преди години и от тогава не е виждала дъщеря си. „Просто ми казаха да дойда, защото дъщеря ми е била изнасилена. Дори не можах да повярвам”, разказа майката Борислава Гешова.

Роднини и съселяни останаха часове на улицата, за да изчакат следствието и полицията да си свършат работата. Всички недоумяваха кой и защо би посегнал на 18-годишната ученичка.

„Досега е имала само един приятел. Беше наистина кротко дете”, разказа лелята на детето - Гълъбина Руменова.

Според съседи в къщата на момичето е влязъл човек, който явно я познава добре и знае, че е сама. Местните хора се заканват с линч, ако се окаже, че убиецът е от селото. Криминалистите продължават работа по случая.

Репортери: Вероника Димитрова, Румяна Попова