При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците

Спецсъдът остави в ареста двамата задържани при акцията на борсата в "Слатина".

Там беше намерена голяма пратка кокаин, скрита в камион с цитрусови плодове. Втори камион беше хванат край Ихтиман. Наркотичното вещество е било импрегнирано в кашони, за да не бъде открито.  

Kашоните са над 6700, а данните на МВР сочат, че от кашон би трябвало да се извлече между 80 и 100 грама наркотик. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, каза още Иванов. Той уточни, че според информацията, с която разполага МВР, наркотикът е с изключително висока чистота, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа стойността му става близо 100 милиона лева.

Единият от арестуваните е Красимир Керемдчийски, бивш шеф на столичната митница. Кашони са били открити и в багажника на автомобила му. Кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. От МВР съобщиха, че задържаният наркотик е половин тон.

“Toва че са намерени някакви кашони означава вие да си купите домати от пазара в кашон, след това да дойдат у вас и да кажат, че в този кашон има нещо, което вие изобщо няма как да предполагате, че има подобно нещо”, заяви  Костадин Костадинов – адвокат на Красимир Керемедчийски

Голяма пратка наркотици е заловена в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Главният секретар каза, че кашоните са прибрани на сигурно място и се охраняват, а едва днес сутринта е приключило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов начин за пренасяне на наркотик и трябва да успеем да го извлечем от самата хартия, обясни той.
Кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. Най-вероятно дрогата е предназначена за българския пазар.

В петък на зеленчуковата борса в Слатина беше открито огромно количество кокаин - кашони напоени с наркотичното вещество. Пратката е пристигнала у нас от страна извън Европейския съюз. Заловеният кокаин е с много високо качество и е около стотина килограма.

Задържаха българин с над 40 пликчета кокаин в стомаха

При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците.