По това време на годината някои алкохолни напитки са много вредни

В по-голямата част от страната ни настъпва наистина лятно време. Очакват ни истински жеги и при такива обстоятелства пиенето на алкохол не е добра идея, предаде БГНЕС. Употребата на алкохол в жегата винаги носи риск. По това време на годината някои алкохолни напитки са забранени, в противен случай можете да си причините здравословни проблеми. 

КАЛОРИИТЕ В АЛКОХОЛА: Чаша уиски се равнява на две парчета торта

Ето списък на „най-вредните”:

Коняк

Като цяло, в горещото време, на първо място, си струва да изоставим силно алкохолните напитки. Според лекарите максимумът, който човек може да си позволи в жегата, е 30 грама водка, уиски, текила или друга силна напитка.

Но дори и такава доза коняк ще бъде изключително неприятна за тялото в жегата. В крайна сметка тази напитка силно разширява кръвоносните съдове, като допълнително причинява изпотяване, а в жегата е двоен удар по вече изтощеното тяло.

Пристрастени ли са жените към алкохола?

Шампанско

Охладеното шампанско или пенливо вино в горещо време също не е най-добрият вариант. В горещините ние се храним по-малко и не можете да пиете шампанско на празен стомах поради вредата, която напитката ще нанесе върху лигавицата на стомаха ви.

В допълнение, бързата интоксикация, причинена от пенливите вина, създава допълнителен риск от загуба на контрол в горещината, което може да бъде неприятно. Пиенето на шампанско директно под палещото слънце е изключително опасно.

Учени: Човечеството дължи съществуването си на алкохола

Червено вино

Във винената индустрия сезонността не е напразна - червените вина се пият през зимата, а белите - през лятото. Освен това, ако говорим за лято, тогава си струва да се даде предпочитание на сухите бели вина. Те отлично утоляват жаждата при умерена консумация с много лед.

Лятната диета, която смъква трайно килограми

Ликьори и други сладки напитки

По принцип в жегата трябва да избягвате всякакви сладки напитки, включително сладки вина, десертни и подсилени вина, коктейли и вермути. Употребата на такива напитки не само не утолява жаждата, но и я причинява, забавя метаболизма и натоварва панкреаса, което сериозно влошава благосъстоянието при горещо време.

Най-полезните храни за лятото (ГАЛЕРИЯ)

Бира

В горещото време можете да пиете лека бира с ниско алкохолно съдържание, но в умерени количества. Не е необходимо да се пие напитка със сила над 5% в жегата. По-добре е да се даде предпочитание на безалкохолните бири.