Сценарият ще бъде написан от Лаета Калогридис

Режисьорът на „Жената чудо“ и „Жената чудо 1984" Пати Дженкинс и звездата от блокбастъра Гал Гадот ще се съберат отново, за да пресъздадат историческата биографична драма "Клеопатра", съобщи БГНЕС.

Марая Кери - 30 години на сцена (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Парамаунт е спечелила правата за екранизация, побеждавайки гиганти като Юнивърсал, Уорнър Брос, Нетфликс и Епъл. Проектът трябва да стартира в близко бъдеще.

Сценарият ще бъде написан от Лаета Калогридис, известна с работата си по проекти като „Алита: Боен ангел“ (2019), „Терминатор: Генезис“ (2015), „Злокобен остров“ (2010) и други.

Красавецът Хю Джакман на 52 (СНИМКИ)

Преди Гал Гадот, последната кралица на Египет е изиграна от: Вивиан Лий („Цезар и Клеопатра“, 1945), София Лорен („Две нощи с Клеопатра“, 1954), Моника Белучи („Астерикс и Обеликс: Мисия „Клеопатра“, 2002 ) и други.

Счита се, че най-добрият образ е този на Елизабет Тейлър в драмата „Клеопатра“ (1963) на Джоузеф Лео Манкевич. Въпреки факта, че лентата постигна успех в боксофисите и получи девет номинации за „Оскар“, в четири от които стана лауреат, тя едва не доведе до фалит студиото 20th Century Fox. Историческата драма от 1963 г. струва тогава повече от всеки друг филм.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.