Организаторите са изправени пред глоба от 10 000 паунда

Полицията във Великобритания развали сватбено тържество с 400 гости в Северен Лондон. Партито се провеждало в училище, което в почивните дни се превръща в центъра за тестване за COVID-19.

Великобритания обмисля пълно затваряне на границите си

Когато униформените отишли на адреса, забелязали, че прозорците са покрити, така че да не се вижда какво се случва вътре.

Виждайки полицаите, много от гостите се разбягали. Сега организаторите са застрашени от глоба от 10 000 паунда за нарушаване на противоепидемичните мерки.

На петима са наложени санкции от по 200 паунда, съобщи полицията.

Лондон дава по 500 паунда за заразените с COVID-19, които спазват карантината

„Това е едно напълно неприемливо нарушение на закона. Хората в цялата страна се жертват, като отменят или отлагат сватби и други тържества и няма оправдание за този тип поведение. Моите офицери работят неуморно и няма да се поколебаем да предприемем мерки за принудително изпълнение на правилата, ако това се наложи в името на безопасността на хората“, коментира полицейският служител Маркус Барнет.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.