Той казва, че е като хипнотизиран от „трагичната” му фигура

Лицето е неясно, но русата коса и костюмът с вратовръзка не оставят никакво съмнение - това е Доналд Тръмп, който покрива стените на ателието на израелския художник Идо Маркъс под всякакъв ъгъл, съобщи АФП.

Как беше посрещнат Тръмп във Флорида? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Идо Маркъс казва, че е като хипнотизиран от трагичната фигура на бившия американски президент.

„Преди всичко, имайте предвид, че не го харесвам” - каза той пред АФП в ателието си в Хайфа. Там има десетки портрети на Доналд Тръмп - по пода и стените, нарисувани върху платно или дърво в най-различен формат, включително и малки, като паспортна снимка.

Когато милиардерът се включва в президентските избори през 2016 г., Идо Маркъс не може да повярва. Когато е избран, художникът е „ужасен”, дори „обезсърчен от начина, по който той третира хората и малцинствата”. Очите му обаче не могат да се откъснат от човека „с жълти коси и оранжево лице”, чиито образи и реторика са навсякъде в медиите и социалните мрежи.

Тръмп може да се прости с членството си в Гилдията на актьорите

Първата рисунка е върху ъгъл на масата. Следват около 120 картини, винаги маслени. На тях лицето на Доналд Тръмп е като изтрито, но силуетът му се разпознава веднага.

Идо Маркъс, който е роден в САЩ, но живее в Израел, се надява да изложи портрети на Тръмп в галерия или музей. Вече е продал доста от тях.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.