Другият е в тежко състояние

17-годишен младеж загина, друг негов връстник е в тежко състояние след катастрофа в Панагюрище. Инцидентът е станал рано сутрин, а сигналът е подаден към 5 часа тази сутрин. Колата е изхвърчала от пътя и се е преобърнала.

Съдят 21-годишна, шофирала след употреба на 2 вида наркотици

Двамата младежи са били на купон. Към 5 сутринта алкохолът свършил и решили да купят още. За целта взели автомобила на техен приятел, който също бил на сбирката.

„И двамата са неправоспособни, и двамата са на 17 години и са си позволи безразсъдността да седнат зад волана след алкохол,  след като са употребили алкохол и наркотични вещества”, заяви гл. инспектор Николай Крушарски, ГДНП.

Вместо към магазина двамата младежи тръгнали към края на града. Автомобилът се движел с над 100 километра в час, твърдят разследващите.

Колата е излязла от пътя. Първо се е ударила в  табела. После буквално е разсякла електрически стълб. След това се блъска последователно в няколко дървета и се преобръща по таван.

17-гошиното момче, което се е возило до шофьора, загива на място. Водачът е с тежки травми и опасност за живота. Откаран е в местната болница.

„Автомобилът е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище. По какъв начин те са се добрали до ключовете на този автомобил, ще изяснява досъдебното производство”, каза Мирослав Стоянов – говорител на ОД на МВР-Пазарджик.

Двете момчета са съученици, в 10 клас в минния техникум в града. „И двамата тренират във ФК „Оборище“, каза Ангел Божков - познат на момчетата.

„Тийнейджърите се събират на гарата с такива коли, правят някакви дрифтове по цяла нощ и стават страшни работи”, коментира Дилян Иванов.

На този фон, от днес до 3 март полицията започва мащабна акция. Ще проверява за алкохол и наркотици на пътя.

Над 10 хиляди шофьори през миналата година са дали положителна проба за алкохол. Половината от тях са седнали зад волана с между един и два промила алкохол в кръвта при допустими до 0,5.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.