Висшият здравен регулатор вече смята, че всички налични ваксини могат да се прилагат на хора на възраст 50 и повече години

Неочакван обрат във Франция около една от ваксините срещу COVID-19. Властите вдигнаха забраната за прилагане на препарата на AstraZeneca във възрастовата група над 65 години.

Merck & Co. ще помогне за производството на ваксината на Johnson & Johnson

Франция, подобно на няколко други страни в Европейския съюз, обяви по-рано, че ваксината на AstraZeneca трябва да се прилага само на хора под 65, тъй като  няма достатъчно данни как тя действа при по-възрастните пациенти.

„Висшият здравен регулатор вече смята, че всички налични във Франция ваксини - AstraZeneca, Pfizer и Moderna имат ефикасност, оценена като забележителна и предпазват хората от тежки форми на COVID-19. Мога да заявя, че всички хора на възраст 50 и повече години, тези с придружаващи заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, с история с раково заболяване могат да се ваксинират с AstraZeneca без ограничение на възрастта”, заяви министърът на здравеопазването на Франция Оливие Веран.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.