Двама органи на реда са отстранени от длъжност

Eкшън като на кино се разигра в Казанлък! Полицията гони и стреля по автомобил, чийто шофьор отказал да изпълни разпореждане на органите на реда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Гонката се разиграва преди 09:00 часа тази сутрин. Първоначално колата е засечена да се движи в насрещното на централен булевард в града. Шофьорът не спрял на стоп-палката, след което започнало преследване. 25-годишният шофьор предприел изключително рисково шофиране. 

 

 

Полицията стреляла със стоп-патрони. Младият мъж решава да спре автомобила и да бяга пеша. Малко след това е заловен. Той е криминално проявен. Тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици.

„Лицето никога не е имало свидетелство за правоуправление, като и преди е управлявало моторно превозно средство. Така че се касае за лице с висока степен на обществена опасност”, обясни районният прокурор Тяна Димитрова.

След задържането му в интернет се появиха кадри, показващи полицейско насилие. На тях се вижда как полицаи водят задържания беглец. Той е с белезници. Към него се приближава полицай, който вероятно със полицейска стоп палка започва да удря задържания. Удари започва да нанася и още един полицай, който конвоира 25-годишния мъж.

 

 

Това е и причината по-късно двама от органите на реда, участвали в гонката, да бъдат отстранени от длъжност.

„Действията на служителите на реда са неприемливи. Със заповед на директора на Областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано производство за тежко нарушение на служебната дисциплина”, обясниха от полицията.  

Видео: "Моята новина"

„Докато се опитваха да му спукат гумите той щеше буквално да премине през полицаите. Полицаите няколко пъти стреляха във въздуха за предупреждение, след това стреляха по гумите му, но и това не го спря караше с бясна скорост тука. Ако полицаите не се бяха изместили, можеше  да ги прегази”, разказа очевидец. 

По-късно местни се събраха пред полицейското управление в града, за да подкрепят отстранените полицаи. Разследването на случая продължава. 

 

 

Информация: Георги Манев