Той си отиде на 72-годишна възраст

Почина басистът на ZZ Top Дъсти Хил. 72-годишният китарист е издъхнал в съня си в своя дом в Хюстън, щата Тексас. Новината за кончината му съобщиха членовете на групата Били Гибънс и Франк Биърд във Facebook.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Автор: Иван Черкезов/Оператор: Димитър Славов

"Натъжени сме от новината. На нас и на феновете ни по целия свят ще ни липсва неговото силно присъствие, добрата му природа. Завинаги ще останем свързани с този “Blues Shuffle in C”. Ще ни липсваш много", пишат неговите колеги и приятели Били и Франк.

В пост на ZZ Top в профила им в социалната мрежа от 23 юли се посочва, че Хил се е прибрал вкъщи, въпреки че в момента групата е на турне. Той си е взел кратка почивка заради проблеми с таза, която беше определена като "леко отклонение от пътя". 

 

Били Гибънс и Франк Биърд посочват, че по молба на басиста шоуто трябвало да продължи, а мястото му заел Елууд Франсис - музикант, с който си сътрудничели от години. 

Дъсти е един от оригиналните членове и основатели на „ZZ Top” като водещ басист и втори вокалист, откакто рок групата стартира през 1969 г. След него остават хитове като „Gimme All Your Lovin”, „Sharp Dressed Man”, „Legs”, „Got Me Under Pressure” и др.

През 2019 година ZZ Top отбеляза 50-годишен юбилей с турне и документален филм, озаглавен ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas.

COVID-19 покоси легендарния музикант и създател на "Тангра" Косьо Марков

Взимаме си последно сбогом с басиста на ФСБ (СНИМКИ)